Why did I want to marry a western man?

By in 1 - Introduction, 2 - Why a Western Husband?

Scroll Down for English Scroll down for the English version

ทำไมดิฉันถึงอยากแต่งงานกับฝรั่ง

ถ้าถามดิฉัน ดิฉันก็จะตอบอย่างตรงไปตรงมาว่า สาเหตุที่ดิฉันอยากมีสามีฝรั่ง เพราะดิฉันอยากได้สามีที่เป็นคนดีมีเหตุผล คุยกันรู้เรื่อง จิตใจดี ซื่อสัตย์ไม่เจ้าชู้ รักดิฉันและไม่รังเกียจครอบครัวของดิฉัน รักเดียวใจเดียวและให้เกียรติภรรยา มีความรับผิดชอบ ดูแลกันและพร้อมจะร่วมทุกข์ร่วมสุขด้วยกันในสถานการณ์ต่างๆไม่ว่าดีหรือร้าย มีความฉลาด และเป็นผู้นำ มีหน้าที่การงานที่ดีและมั่นคง มีสถานะทางการเงินที่พร้อมสามารถสร้างครอบครัวและดูแลครอบครัวได้ และช่วยเหลือดูแลทางการเงินของดิฉันได้ด้วย  ในยามที่ดิฉันจำเป็นหรือต้องการ ส่วนรูปร่างหน้าตา ก็ไม่จำเป็นต้องหล่ออะไรมากมาย ขอให้แค่เป็นคนมีบุคคลิกดี สะอาดสอ้าน และหน้าตาพอไปวัดไปวาได้ พาควงไปไหนไม่อายเพื่อนอายฝูงก็พอ

และถ้าเพื่อนๆ ถามดิฉันต่อว่าแล้วได้สามีที่มีคุณสมบัติครบตามที่ตั้งใจไหม ขอตอบอย่างสัตย์จริงว่าคุณสมบัติที่กล่าวมาทุกอย่างข้างต้น คือตัวตนของสามีของดิฉันค่ะ ไม่มีขาดตกบกพร่องเลยซักหนึ่งข้อ อันนี้ขอพูดถึงตั้งแต่อดีตจนถึงปัจจุบันนะคะ แต่อนาคตดิฉันไม่ทราบเหมือนกันว่าคุณโรเบิร์ตจะเปลี่ยนไปไหม

ดิฉันคิดว่าตัวเองค่อนข้างโชคดีที่ได้สามีที่ดี แต่ก็อาจเป็นเพราะเราทั้งคู่เปิดเผย ซื่อสัตย์และเป็นตัวของตัวเอง   ตั้งแต่ช่วงที่เราเริ่มแชทกันใหม่ๆ   ทำให้เราได้เห็นบุคคลิกและนิสัย ตัวตนจริงๆของกันและกันค่อนข้างชัดเจน

ดิฉันจำได้ว่าตอนเริ่มแชทกันใหม่ๆ คุณโรเบิร์ตถามคำถามดิฉันทำนองว่ามองหาอะไรในตัวคนที่จะมาเป็นแฟนหรือสามี

ดิฉันก็ตอบตามความจริงเหมือนๆกับข้อความข้างบนสุดนั่นแหละค่ะ ดิฉันขยายความต่อให้คุณโรเบิร์ตฟังว่าอันดับแรกๆที่จะพิจารณาก็คือต้องเป็นคนดีนิสัยน่ารัก รักดิฉันและครอบครัวดิฉัน แต่ถึงแม้จะเป็นคนดี รักดิฉันและครอบครัวดิฉันแค่ไหนก็ตาม แต่ถ้ามีรายได้ไม่มากพอที่จะสามารถดูแลดิฉัน หรือไม่พร้อมที่จะช่วยเหลือในด้านการเงินในยามที่ดิฉันจำเป็น  ดิฉันก็คงไม่พิจารณาเช่นกัน ดิฉันมีงานทำที่เมืองไทย มีรายได้ที่สามารถเลี้ยงตัวเองและดูแลคุณพ่อ คุณแม่ที่ชราภาพได้ ถ้าดิฉันแต่งงานไป  แต่ไม่สามารถทำหน้าที่ลูกที่ดีเหมือนเดิมได้ ดิฉันไปอยู่ที่ไหนก็คงไม่มีความสุขเพราะจะมีแต่ความเป็นห่วงและกังวล  และถ้าเป็นแบบนั้นดิฉันขออยู่เป็นโสดดูแลตัวเองและคุณพ่อ คุณแม่ มีงานทำที่เมืองไทยดีกว่าค่ะ ดิฉันจะชัดเจนกับคุณโรเบิร์ตในเรื่องเงินๆทองๆ ตั้งแต่ต้น เพราะปัญหาหลักๆ ของคู่สมรสส่วนใหญ่ ก็คือปัญหาเรื่องเงินทอง

แต่ในทางกลับกันถ้าเป็นคนที่มีหน้าที่การงานดี สถานะทางการเงินมั่งคั่งร่ำรวย แต่นิสัยแย่ เห็นแก่ตัวเอาเปรียบ รังเกียจครอบครัวของดิฉัน ฯลฯ ดิฉันก็คงไม่เลือกเช่นกัน เพราะอยู่ด้วยกันไปก็คงไม่มีความสุข จะต้องลงเอยด้วยการหย่าร้างเสียเปล่าๆ

แล้วเพื่อนๆหล่ะค่ะ อยากแต่งงานกับฝรั่งเพราะอะไร

 

Why did I want to marry a western man?

If I was asked, my honest answer will be firstly, I want a husband who is a gentleman, with a good heart, sensible, got on with me well, honest and loyal.

Secondly, the man has to love me, honour me, willing to stay by my side even on good time or bad time and not mind my family.

Thirdly, I like the man who is smart, can be the leader, and has a job and income to support the family, not selfish, responsible and willing to take care of me both emotionally and financially when I need it.

And last but not least, I don’t need a very good looking or very handsome husband but at least have to be clean, good personality, look attractive to me and not feel ashamed to show him off with my friends and family.

If you asked me, did I find my dream husband yet? My honest answer is yes. The description above is my loving husband. At least until now, but of course I don’t know that he will change in the future or not.

I consider myself quite fortunate to have a good husband. However, it may be because we were very open between us and honest since day one that we started chatting

I remember that Robert asked me before what’s my dream boyfriend or husband while we were chatting. I simply answered him like the first paragraph of this page and added a bit of detail for make it clear and so he would not misunderstand me.

I told him that even though I found the man who is a very good person, good heart, love me and accept my family but does not earn enough money to take care of me financially when I need it, then it would not work. I had a good job to take care of myself and my parents before I met Robert. If I can’t support my parents in the same way as before I had got married, what is the point to get married???

I can’t live somewhere in the planet and be happy knowing that my parents can’t afford to have the food on the table. Please understand, our country doesn’t have a good pension system to take care of the old people.

On the other hand, if the man has a good job and wealthy but is arrogant, ignorant, and selfish. I will not consider marrying him either because at end of the day we will end up with divorced!

So, Could I ask you back? Why do you want to marry a western man?

 

Pat

3 Comments

  1. Fell out of bed feeling down. This has brneitghed my day!

  2. Hi and thanks to yahoo that presented me this probability to obtain your internet site. The following is one of those blogposts that need to be bookmarked and distributed with other people and this is what i’m going to do at least on my facebook wall for sure. Thanks a lot again pal for making my evening. expect me to return. Ok bye.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *